31. des, 2018

2019 står for dør

Da er den siste dagen i 2018 her, og vi legger bak oss et helt "crazy" år...

Starten på 2018 var julen 2017, da så vi konturen av det som skulle vise seg å være en helt fantastisk opplevelsesrik reise, der inntrykkene sto i kø.

Angelica og Siv stilte som frivillig til julegave pakking i Fæsterhuset, julen 2017. Det var første gang de var med som frivillig i KIL Fond Bergen Omegn, det er nå et år siden. De er en del av gjengen den dag i dag, det er vi glade for.

Vi startet tidlig i 2017 med å hente mat på Matsentralen i Bergen, men da var vi så få familier at vi husket dem i hodet... Ser vi tilbake, så startet vi i uke 11 med lister, for da var vi blitt så mange at vi ikke lenger kunne klare oss uten det.  Med tanke på utfordringene når det kom til plass til fordeling av mat, hva slags kasser vi brukte og hvor mange vi var... så har vi uten sidestykke hatt en bratt kurve på utvikling og ekspandering.

Nå ble KIL Fond Bergen Omegn i utgangspunktet startet som en del av Kjøkkelvik IL, dette for å kunne gi et lavterskeltilbud til familier med utfodringer tilgang til idrettsutstyr, støtte til cup/turneringer og til betaling av kontingent. Etter en stund var KIL Fond Bergen Omegn blitt så stor, at vi tok KIL Fond ut av klubben og lot det stå på egne ben. Navnet KIL Fond Bergen Omegn måtte vi bevare, og derav kom K for Kjærlighet, I for inkludering og L for Likeverd.

Benedicte meldte seg til KIL Fond Bergen Omegn til påske, da gjorde hun en formidabel innsats ved å skaffe påskeegg til barn av familier som vi hjalp. Kristel, Jane og andre frivillige har kommet til i løpet av året, og vi er blitt en fantastisk gjeng. Det som er ekstra kjekt er at vi har fått med oss noen grepa mannfolk, en god miks er viktig. I vår interne gruppe nå er vi ca 30 medlemmer og alle er like viktig. KIL Fond Bergen Omegn hadde ikke vært der vi er i dag, dersom ikke alle som har kunnet bidra gjorde det når de kunne.

Det spiller ingen rolle hvor mye eller hvor lite man kan bidra, man må ha mulighet, anledning og ikke minst lyst. ALLE ER LIKE VIKTIG!

Vi har i løpet av året flyttet til nye lokaler, Hillerenveien 86, der trives vi veldig godt. Vi har fått husleie hjelp av MOLA stiftelsen, fått bil av LIONS - Laksevåg og vi har stor støtte i lokalmiljøet rundt i Bergen Vest. 

Vi er utrolig stolt av bilen vår, den oser KJÆRLIGHET, INKLUDERING og LIKEVERD når vi kjører ut mat osv. Så takk igjen til Lions - Laksevåg.

For at vi har klart oss dette året både driftsmessig når det kommer til frivillig arbeid og økonomi så blir ord fattig, nesten litt ubetydelige. Men det er det eneste vi har her og nå.

TUSEN TAKK TIL

  • alle som har stilt opp som frivillig hos oss, det være seg som gavepakker, sjåfør, levering av donasjoner, bidratt til at forespørsler har gått i havn, bidratt til at andre har kunnet motta hjelp osv...
  • alle som har gitt oss økonomiske bidrag via VIPPS og bank, alle som har innvilget våre søknader som tilskudd og støtte.
  • alle som hver eneste dag, på en eller annen måte, gir av sin tid til KIL Fond Bergen Omegn
  • Matsentralen Bergen som lar oss hente mat hos dem
  • alle som ydmykt lar oss være en del av sine liv ved å la oss hjelpe dem til en bedre hverdag.

Fremdeles, daglig er det folk som stiller seg undrende til at behov for hjelp er stort i Norge.

Er det virkelig slik?

Nå må man huske på at vi er forskjellige, noen spør om hjelp og andre gjør det ikke. Vi hjelper dem som spør om hjelp, de andre kjemper m/nebb og klør for å overleve. Noen klarer det og noen klarer det ikke. Vi mener at det å be om hjelp er ikke et tegn på svakhet, men et tegn på styrke. Et tegn på at ønske om å ha en bedre hverdag er så stort, at de er villig til å tre ut av komfortsonen sin og strekke ut en hånd.

Den reisen vi i KIL Fond Bergen Omegn har fått lov å være en del av det siste året, er noe ikke alle er like priveligerte til å få oppleve. Vi har fulgt voksne menneskers reise på nært hold, vi har fått oppleve forvandlingen og mestringen som følger med det å få hjelp. Vi har fått oppleve at mennesker har stått gråtende å bedte om hjelp til seg selv og sine, til å faktisk bli en som føler seg tilstrekkelig nok i eget liv til å kunne være med å hjelpe andre selv... 

Kan man oppleve noe bedre?

Vi er blitt som en familie, alle som nå er i KIL Fond Bergen Omegn er del av noe større enn dem selv. Vi har det kjekt sammen, vi ler og gråter, vi "krangler" og har dype samtaler. Vi er der for hverandre i tykt og tynt, uansett form og farge. Dette gjelder både frivillige og mottakere.

Da vi pakket julevarer/matkasser var det en som kommenterte

  • Dere pakker matkassene med mening dere, dere tenker virkelig over hva dere gir familiene. Det er helt imponerende at dere faktisk tar dere tid til å lære dem og kjenne.

Jeg svarte at det er viktig å gi dem en komplett kasse, er viktig at de kan bruke det sammen. Familier med kun voksne får ikke det samme i kassen sin som en barnefamilie. Vi har klare skiller der.

Selv om man ber om hjelp er man en del av et samfunn der det å føle seg sett og hørt veldig viktig, det prøver vi virkelig. Samtidig er det viktig å skille mellom urimelige krav og ønsker, men det mener vi at det basale man trenger for å overleve er viktigere er pizza/godteri og chips. De sistnevnte ting er goder som vi har tilgang til innimellom.

Vi går inn i 2019 med er driftsår bak oss, vi er rikere på erfaringer, vi er rikere på opplevelser og ikke minst vi er rikere på nye bekjentskaper.

Vi har arrangert familie dag i mai, vi har hatt loppemarked, vi har hatt førjulsfest og vi har hatt familie dag på VilVite. FOR ET ÅR!!!

Igår fikk jeg en glad melding, den andre denne julen. Vi har fått 2 tilbakemeldinger på at vi kan fjerne dem matliste, for de klarer seg nå økonomisk alene. 

Som jeg svarte den ene, dette er de beste tilbakemeldingene vi kan få på at vår hjelp hjelper.

Med dette ønsker jeg alle frivillige, støttespillere, bidragsytere... dersom noen anser seg selv som glemt, så er ikke det meningen, for ingen er glemt.

ØNSKER DERE ALLE VEL INN I 2019, MÅTTE DERE FÅ ET FREDELIG, MINNERIKT og POSITIVT 2019.