blogg m/bilder

I dag har vi hatt enda en fantastisk dag, idag hadde vi førjulsfest for mange av familiene som får hjelp av oss. 

Denne dagen har vi gledet oss masse til, vi har faktisk gledet oss som noen "unger".

Forberedelsene til dene dagen har vært gjort av en "juletrefestkomitè" ledet av Bente Hopen, de har gjort en imponerende jobb. For å gjennomføre dette har vi hatt behov for sponsorer og bidragsytere, det har det ikke manglet på.

Lokaler var det første vi måtte ha på plass.. Vi hadde noen runder med forslag på lokale grendahus, men det kostet for mye og huset ikke antall mennesker vi forventet skulle komme. Kultursalen var et av de siste forslagene, og var midt i blinken da vi fikk leie det gratis fordi vi er registrert i frivillighetsregisteret.

Da lokalene var i boks, var det bare å få ut invitasjonene...

Vi har fått sponset alt av mat, drikke og godteri... Denne førjulsfesten har ikke økonomisk kostet KIL Fond Bergen Omegn noe som helst, vi er helt satt ut av giverviljen i forbindelse med dette arrangementet.

Førjulsfesten var en enste stor suksess fra start til slutt, og høydepunktet var når Julenissen tok turen og leverte ut "julegodtposer" til alle barna.

Vi må takke

  • Peppes Pizza Vestkanten - de sponset oss med pizza
  • Coop Extra Mathopen - sponset oss med julebrus til alle barna og kaffe
  • Lokal Kjøpmann - sponset oss med kringler, mineralvann m/kullsyre, godteposer og div annet

Er viktig moment for en førjulsfest er å gå rundt juletreet, dessverre var det ikke juletre i kultursalen... Null problem, er ikke en ting vi ikke fikser. Jane og Jan Steinar stilte med Juletre og oppblåsbar julenisse.

Alle store arrangementer har en "speaker", vi var så heldige å få Kristel til å gjøre denne jobben. En jobb hun håndterte helt perfekt.

Vi er veldig heldig når det kommer til de tre ungdommene vi har med oss fra Bergen Katedral Skole, som tidligere nevnt går de på IB Diploma Bachelor linjen. Det er en internasjonal linje, de følger da internasjonale rutiner og retningslinjer. Der har de et fag som heter CAS, det står for Creatviti Activity Service. For å få sitt vitnemål ved asvluttende 3 år, må de jobbe et x antall timer frivillig innunder dette faget.. De tre har heldigvis valgt KIL Fond Bergen Omegn.Linnea, Theo og Alexander fra Bergen Katedral Skole, de gjorde en fantastisk innsats både før, under og etter arrangementet. De sto blant annet for pynting av juletre, raskeste pynting av tre noen sinne. Vi kom inn i lokalene kl 1200 og gjestene kom kl 1300, vi var alle like imponert over at vi klarte nå alt vi skulle på en time. 

Når vi var ferdig med forberedelsene fra 1200 - 1300 måtte vi le, i utgangspunktet hadde vi satt av en halvtime... men vi innså at den siste endringen om å bruke en time var et godt trekk. 

Førjulsfesten var ferdig kl 1530, etter humøret på barna og de voksne å dømme, så var dette en stor suksess.

Vi har fått noen tilbakemeldinger som vi gjerne vil dele med dere: 

  • Hei tusen takk for en fin julefest. God jul til dere.
  • Tusen takk for at småen fekk komme idag. Han hadde stor kost seg og fått seg noen nye venner idagutrolig bra alt det dere får til , og gjør for alle . Dere er fantastiske og kjekt å få treffe andre i samme situasjon. Ønsker dere alle en riktig god jul
  • Tusen takk for en flott dag. Vi koste oss masse
  • Grådig bra arrangement i dag. Dere er super flinke. Takk for vi fikk komme

Totalt var vi 14 frivillige i aksjon i dag, så det er på sin plass å takke dem alle for den innsatsen de har gjort i dag.

Ikke minst må vi takke julenissen for at han tok turen innom, selv om han har det veldig travelt i denne perioden. 

Dette ser ut til at kan bli en tradisjon for KIL Fond Bergen Omegn

Vi kommer nok til å se en del av dere igjen den kommende uken, men til de av dere som vi ikke ser igjen... Vi ønsker dere alle en fredelig minnerik jul og et fantastisk 2019.