blogg innlegg m/bilder

Vi er kommet 28 desember, julaften er forbi og vi går med raske skritt mot det nye året. Egentlig skulle jeg har skrevet dette innlegget for lenge siden, men inntrykkene har måttet få sette seg og den overveldende givergleden synke inn.

Hvor skal vi begynne å takke? Hvordan skal vi få takket på en god måte? Hvordan få sagt det vi ønsker å si på en slik måte at budskapet virkelig kommer frem...

Vår aller første, store og varme takk går til en lokal kjøpmann/kjøpkvinne i Bergen Vest. Her er det ønsket anonymitet, den må vi overholde. Med dette bidraget klart vi å fylle alle de 32 hjemmestrikkede julesokkene som vi fikk + noen innkjøpte, vi klarte fylle sekken til nissen med julpose til alle barna som møtte på juletrefesten og vi klarte mette 10 familier med julemat til en verdi av 1000,- pr familie.

Insi Frisør: De gav vekk en klipp til en mor som ikke hadde klippet seg på lang tid, den ble satt stor pris på.

Coop Obs Vestkanten: I år som ifjor stilte de en container på utsiden av butikken, der kunder kunne ligge en vare i som bidrag til KIL Fond Bergen Omegn. Det som kunder la i der, doblet Coop Obs Vestkanten. Med de varene klarte vi å fylle på matkassene som vi gav til familier fredag før julaften, da hadde over 40 familier på vår liste.

Rema Kjerreidviken: De hadde handlevogn stående ute i desember, faktisk helt til julaften.

Coop Extra Vadmyra: De hadde også handlevogn stående ute i desember måned, de hadde også vogn helt fram til jualften 

KIWI Hetelvikåsen: Snop til julestrømper

Coop Extra Mathopen: Mineralvann og Kaffe til Juletrefesten vi hadde i Kultursalen.

Peppes Pizza: De sponset oss med pizza til juletrefesten, ca 20 pizzaer.

Taxi 1: Kom med gavekort som vi kunne gi til noen av familiene som vi hjelper, og kan virkelig garantere at det kom godt med.

Coop Obs Sartor: Der fikk vi nesten 100 kg pinnekjøtt kun dager før jul, pga en teknisk feil, dette reddet julematen til mange familier. 

Matsentralen Bergen: De kom med sorterte ekstrakasser som gav ekstra mat til over 20 familier denne julen

Privat personer/familier: Totalt kom det fra private 8700,- i gavekort, kinobilletter, gårdsbesøk, strikket/sydd/tovet flotte julestrømper, donert julegaver og ikke minst det mest dyrebare man kan gi... sin tid. Vi har hatt mennesker som har stilt opp for å pakke julegaver og kjøre ut varer/gaver.

FRIVILLIGE KIL Fond Bergen Omegn: De frivillige har denne julen virkelig gitt av seg selv, mer enn det som kan forventes. For en innsats... Det er spesielt en som skal takkes for å virkelig gi det lille ekstra og ikke minst har gjort en stor forskjell, Benedicte. Tusen Tusen Tusen Tusen Takk for innsatsen din, uten deg denne julen så hadde vi ikke kommet i havn på den måten vi har gjort nå. 

Egon, Lagunen og Lagunen: Egon inviterte en familie på middag & dessert. Det som møtte dem var overveldende... De fikk gaver, gavekort og et fantastisk måltid på Egon. De ble så godt tatt imot, forelder i familien var både rørt og over seg av glede. 

VILVITE Senteret: Vi vant en konkurranse, der vi vant 30 billetter som vi kunne dele på barnefamilier som vi kjenner til. Lørdag 15 desember ble en opplevelserik dag for noen barn og voksne.

Det som gjorde aller mest inntrykk var en tlf vi fikk fra en mamma til en gutt på 8 år fra Askøy, Keylon, han vil gjøre noe bra for andre barn. Denne gutten samlet inn penger, gikk å kjøpte gaver til barn alle aldre. Vi gav ham informasjon om noen familier på Askøy, slik at han skulle føle at han hjalp noen der han bor. Keylon og hans mor, Marita, var å leverte over 30 innpakkede julegaver som vi delte ut til passende familier. MEN, det var spesifikke familier på Askøy som fikk gavene fra denne lille flotte giverglade gutten. Marita, du skal være superstolt av denne flotte karen. Han har virkelig gjort en forskjell for utvalgte barn på Askøy. Tusen Tusen Takk Kayleen for den jobben du har gjort, Tusen Tusen takk for du er du. Husk alltid at den du er og ditt beste er godt nok, for du er best.

Som dere ser har vi hatt en givervilje og dugnadsvilje uten sidestykke, dette er vår 2 jul i drift og sett fra hvor vi var ifjor, er dette noe vi kanskje aldri kommer til å toppe igjen. Vi er overveldet over det vi har kunnet gi ut til familier av mat og gaver, familiene som vi har hjulpet er rørt, glade og ikke minst sjokket over hjelpen de har fått.

Det, vi som har vært med som frivillig en stund nå ser, er at de som har fått hjelp av oss over tid nå ønsker å være med å gi tilbake. Utrolig kjekt å se at de har fått energi, en tilstrekkelighet og en mestringsfølese nok til å vil være med å gi av seg selv tilbake. 

Det er utrolig flott å få lov å være med på en slik reise, å få være en del av menneskers positive utvikling. Det er en ære å få være en del av KIL Fond Bergen Omegn.