Nytt Innlegg

3. jun, 2019

Dette er andre gang vi får tilskudd/støtte fra SR - Bank, noe vi er ekstremt glade for. Forrige gang fikk vi 30000,- og denne gangen fikk vi 33000,-. Pengene er tildelt konkrete formål som støtte til familier som vi hjelper. Det dreier seg om utgifter som konfirmasjoner, strøm regning, husleie eller andre utgifter som det trenger hjelp til. Vi må selvfølgelig dokumentere inn til SR - Bank og bekrefte hva pengene har gått til. Det skulle egentlig bare mangle.

TIL SR - Bank, Tusen Takk for deres støtte, uten den hadde vi aldri hatt mulighet til å hjelpe så mange som vi gjør.

3. jun, 2019
29. mai, 2019

Her er damen som laget armbåndet som Kristine og jeg fikk, hun hadde laget en masse av dem som hun skulle prøve å selge på "de eldres dag" 1 oktober 2018. Hun gav 2 av dem til oss som et tegn på at hun satte pris på vårt besøk og det de fikk av oss. De andre på bilder er 2 av de svenske pasientene som var i Igalo i fjor.

28. mai, 2019

I fjor fikk Monika Schelander, frivillig i KIL Fond Bergen Omegn, innvilget behandlingstur til Igalo, Montenegro pga sin revmatisme. Institutt Igalo har vært samarbeidspartner med Oslo Universitetssykehus i en årrekke, mange nordmenn og kvinner drar virkelig nytte av opphold dere nede helsemessig. Noen er heldig å får år etter år, noen får aldri og noen er engangstilfelle.

Før Monika reiste var vi fast bestemt på å gjøre en forskjell for noen der nede, utgangspunktet var et barnehjem, men vi ble tipset om at gamlehjemmet i Risan var i stor nød for det helt basale.

 • tannbørster
 • tannkrem
 • bleier
 • barberskum
 • barberhøvler
 • håndklær
 • nivea krem (noe de likte veldig godt)
 • shampo
 • munnskyllevann
 • osv...

Basale behov som vi ofte tar for gitt.

Det ble samlet inn penger fra quiz kvelder som de norske pasientene hadde, samt de fikk med de svenske pasientene. De var ikke like mange som, men deres bidrag betydde selvfølgelig like mye.

KIL Fond Bergen Omegn bidro den gang med 5000,- norkse kroner, det gjorde sitt til at de klarte å gi dem litt av alt som de trengte, og litt til. De kjøpte også kaffe og noe godt å bite i, og for å si det på en fin måte... en tannbørste betydde like mye som en pakke med kjeks. 

Det gjorde inntrykk på gruppen å se den genuine takknemligheten over det de fikk og de skulle ønske vi hadde så mye mer å gi.

De fikk snakke med en av de som jobbet der, de er i AKUTT mangel på tisselaken. Hun viste dem et laken som de hadde fått av Norge for 10 år siden, en stor donasjon av gode absorberende laken, men det hun viste gruppen var et av de siste.

De valgte å se det området på gamlehjemmet som var bra... de ble rådet til det av lokale beboere. Det er nok å vite at det 21 eldre mennesker som deler på 1 bad, og det var ikke den dprligste delen engang.

Det ble lovet der og da at vi skulle hjelpe dem å skaffe slike laken, og vi har lykkes å finne et tilsvarende. Monika søkte igjen på behandlingsopphold i 2019, men har fått svar at hun står på venteliste. Jobben med innsamling har vært på hold for å se om hun skulle ned igjen, men det ser ut til at reisen blir på egenhånd.

Det siste året har KIL Fond Bergen Omegn samlet inn klær og annet til gamlehjemmet, tisselaken er funnet, nå gjenstår resten av arbeidet.

Monika har prøvd å starte en innsamling i gruppen "Igalos venner", gruppen består av personer som har vært i Igalo på behandlingsopphold og andre som drar ned der privat. Det har ikke lykkes oss å samle inn penger der til laken. Gruppen består av ca 2500 medlemmer. Vi har samlet inn 2000,- fra den gruppen, det holder til 10 laken... De trenger minimum 100 stk.

Vi har fått et tilbud fra Skjervheimgruppen AS på 214,50 pr aborberende laken inkl mva, det vil si at vi trenger 21235,50 for å nå målet.

Vi tenkte å dra ned i juli med levering av klær, hygeniske artikler, absorberende laken og annet som vi klarer samle inn.

Nordmenn har som sagt dratt ned til Montenegro, dratt nytte av deres klima, arbeidskraft, kompetanse og vennlighet siden tidlig 80 tallet.

Ofte tenker vi barnehjem og barn når man ønsker å hjelpe, men de jobber veldig bra i Montenegro når det kommer til barn. Barnehjemmet i nærheten av Igalo skal legges ned, om det ikke er lagt ned. De eldre blir ofte glemt.

Håper at dere kan være med å gjøre en forskjell i et land som gjør så mye for oss nordmenn helsemessig.

Det er to armbånd på bilde til innlegget, det Rosa armbåndet fikk Monika av en liten jente i Kjøkkelvik, kun fordi hun ville at Monika skulle ha det. Monika smeltet, jenten gjorde en heller dårlig dag, til en god dag for Monika.

Det andre armbåndet er fra en dame fra gamlehjemmet i Risan, det fikk Monika fordi damen var så glad for at gruppen på 4 (2 svenske og 2 norske) tok seg til å komme på besøk. Ikke minst for gavene som de hadde med seg.

https://oslo-universitetssykehus.no/Documents/Behandlingsreiser/Infobrosjyre%20Igalo%20Voksen%20revma.pdf

Dersom du/dere vil være med å gjøre en forskjell i et prosjekt som kommer til å bli godt dokumentert, send gjerne 

VIPPS #524293 mrk RISAN

KONTO 3633.57.74382 mrk RISAN

Er det noen som har en stor bil som de vil "låne" vekk til dette formålet, det er snakk om tur/retur Montenegro, i ca 2 uker. 

Dette er det første innlegget av mange vedr dette prosjektet...

Monika og de andre i KIL Fond Bergen Omegn er fast bestemt på å få dette til... 

7. apr, 2019

Da er det en god stund siden vi var inne å skrev ett blogg innlegg, for det beklager vi. Det har skjedd en god del siden sist, så selv om det er lenge siden vi har blogget, betyr ikke det at vi har ligget på lat siden.

Vi har siden sist hjulpet familier på mange områder

 • Vi har hjulpet en familie å komme til rette i ny leilighet
 • Vi har hjulpet 2 jenter som ble 18 år
 • Vi har hjulpet flere familier med å gjennomføre bursdager
 • Vi har hatt loppemarked
 • Vi har hjulpet til med å fylle en lastebil med hjelp til Moldova og Ukraina
 • Vi har hatt masse besøk i Hilleren av mennesker som har kunne hente ut klær, sko og annet som de har hatt behov for

Vi har lyst å dele noen "Tusen Takk" meldinger med dere

 1. Tusen tusen tusen hjertelig takk for den helt fantastiske gaven til min datter jeg ble helt målløs og fikk rett og slett fysisk hakeslepp dere er helt fantastisk!!! Ord kan faktisk ikke beskrive hvor mye godt dere gjør Tusen takk!
 2. Leste nettopp alt de ville bidra med. Jeg er helt overveldet å så utrolig takknemlig. Det blir en kjempe flott feiring for henne, hun og kommer til å bli så utrolig glad å fornøyd tusen hjertelig takk til dereDet gikk kjempe fint. Det ble en super dag for meg å henne tusen hjertelig takk for alt sammen
 3. Tusen takk for masse god og deilig mat. Og at jeg har fått hilse på så masse kjekke folk Tusen takk
 4. Tusen hjertelig takk. Ja nå kan vi puste ut og glede oss til dagen  dere er helt utrolige! Tusen takk! Dagen har vært fin og dagene har vært mye lettere etter beskjeden jeg fikk fra dere. Jeg gråter enda,ikke bare for det vi har fått hjelp til men at det finnes så gode mennesker.
 5. Tusen takk for all fantastisk hjelp.Hun hadde en superkoselig bursdag og var såååå fornøyd atte vi koste oss alle kjempemasse  smilte hele veien rundt
 
Det er viktig å understreke at KIL Fond Bergen Omegn består KUN av frivillige mennesker som ønsker å gjøre en forskjell for andre. De frivillige består av mennesker som selv har vært eller er i utfordrende situasjoner selv. Alle frivillige er fulle av respekt og beundring ovenfor de familier som søker hjelp hos oss i en utfordrende hverdag, det krever styrke og mot til å erkjenne at man må ha hjelp. Enda større styrke og mot for å søke hjelp. 
 
Vi må nevne Egon på Sartor og Escape (O`learys) som var med å gi den ene av 18 åringene en fantastisk dag. Denne 18 åringene hadde et ønske, det var en familiedag hvor alle i den nærmeste familie var tilstede. Dette klarte vi å gjennomføre med god hjelp fra Egon og Escape, ikke minst leverte vi noen gaver til Egon før de kom senere på dagen Så tusen takk til alle som var med å bidra til gaver til henne.
 
Den andre 18 åringen fikk et gavekort på 1000,- som var donert til oss fra en privat person. TUSEN TUSEN Takk for det. Det kom godt med, det ble veldig satt pris på.
 
Meny Vestkanten og Coop Obs Vestkanten er hver eneste uke med å gjøre matkassene vi leverer ut mer komplette, varer fra dem er med å gi våre mottakere brød og middager. Det kommer godt med.
 
Er det noen som har lyst å være med å være med å gjøre en forskjell, så trenger vi sjåfører mandag og fredager... KIL Fond Bergen Omegn dekker drivstoff og bompenger.
 
Vi skal ha fokus på å blogge litt mer, kan love 1 innlegg i uken... mer enn det er bonus 🙂
 
Ønsker alle en strålende uke ❤