Dagen derpå etter NRK debatt

28. aug, 2019

For en respons det har vært siden Folkemøte i Bergen.

Vi har rundet 2000 medlemmer på FB gruppen og FB siden har fått flere likes...

Det liker vi VELDIG GODT.

Hilde er ydmyk, rørt og overveldet over alle de positive tilbakemeldinger og ikke minst støtten hun har har fått. Ikke minst alle dere som ønsker å hjelpe henne, WOW... hun takker, neier og bukker av hele sitt "lille" STORE hjerte.

KIL Fond Bergen Omegn har også mottatt mange henvendelser av mennesker som vil donere klær, sko og diverse annet til oss. Og vi har fått en økning av henvendelser av mennesker som vil ha hjelp, vi skal selvfølgelig gjøre det vi kan.

Når det gjelder donasjoner av ting/klær/sko osv må vi dessverre si at pr nå har vi fått så mye, at vi har ikke oversikt over hva vi har. Så inntill 7 september, da skal vi ha loppemarked, må vi takke nei til flere donasjoner av det slaget 

Givergleden er stor, men kapasiteten vår er ikke stor nok pr skrivende stund til å få alt unna.

Men stopp ikke opp med å donere, stopp ikke opp med tanken om at det du ikke vil bruke lenger eller at du tenker at du heller vil ha nytt, kan brukes igjen av andre.

HUSK LOPPEMARKED I HILLERENVEIEN 7 September, der vil det bli posesalg på klær... 

TRO OSS, VI HAR EKSTREME MENGDER MED KLÆR, FLOTTE KLÆR og ikke minst KLÆR TIL ALLE...

Har du lyst å være med å gjøre en forskjell 

Ligg oss til som grasrotmottaker på ditt tippekort, vi sier ikke nei takk til det.

 

 

27. aug, 2019

Da er TV debatten på NRK over, debatten og møte med Torbjørn Røe Isaksen er gjennomført. Syntes det gikk veldig veldig bra, om jeg skal si det selv.

Det vil alltid være slik at man skulle sagt så mye mer, men føler at det meste kom med. Er ikke mye man får fomidlet på 5/6 min, og 2 stk skal prate.

Det er derimot en ting jeg må få korrigert, en ting som er SUPERVIKTIG...

DET ER IKKE økning av innvandrere som øker lavinntektsfamilier og barnefattigdom. Som jeg sa på TV igår, vi hjelper mellom 70/90 familier i uken i Bergen Omegn med mat og klær, KUN en håndfull av dem er med innvandrerbakgrunn. 

Å dra innvandrerdebatten inn i problemstillingen om økende fatiigdom her i Norge i dag, det blir å skyve problemstillingen fra seg og ikke minst fraskrive seg ansvaret for de avgjørelser man selv er med å ta.

 • Det er fakta at politkerne har distansert fra hverdagen til "den vanlige dame og mann i gaten"... 
 • Det er fakta at dersom ord og handling ikke stemmer overens, spiller det ingen rolle hva du sier... for du gjør noe helt annet
 • Det er fakta at en enslig forsørger, enslig person og pensjonist har de samme faste utgiftene som en familie med to inntekter.
 • Det er fakta at mange uføretrygdete, AAP mottakere, sosialstønad mottakere, sykemeldte og pensjonister har under 300 000,- i året. En inntektsgrense det er umulige for politikere og assosiere seg med.
 • Det er fakta at et godt og variert kostholde koster, derav et mer usunt kosthold for de med lav inntekt. Da går man for billige og enkle løsninger matveien.
 • Det er fakta at vi voksne ofte tar noen dumme valg for kortvarig glede i våre barns ansikt, gir dem ting vi egentlig ikke har råd til...
 • Det er slik at det er vi foreldre som sitter på lommeboken, og at det ut fra våre ja og nei at kravene settes blant barn/unge... Må de som har råd til det gi barna sine jakker og vesker til flere tusen?
 • Det er fakta at mange med lav inntekt ikke føler seg som en del av dagens samfunn, for de over tid har en lav mestringsfølelse og utilstrekkelighet som tar over psyken til slutt.
 • Det er fakta at det fysiske og psykiske hos et menneske er som hånd i hanske, har du det bra psykisk, har du det som regel bra fysisk... så er det omvendt.
 • Det er fakta at en hverdag med økonomiske utfordringer, holder deg psykisk nede... om penger er makt, så er det mange maktesløse mennesker i Norge i dag.
 • Det er fakta at det er mange som ikke tør ta kontakt med NAV om sosial stønad, for de er redd for at barnevernet skal kobles inn. Men fakta er, man er ikke en dårlig mor og far, selv om man har økonomiske utfordringer.

Nettopp snakket med Hilde, hun er overveldet og rørt over all responsen som hun har fått siden hun sto frem, som hun selv sier... "Det er viktig at folk nå forstår at jeg er en mange, og at min situasjon dessverre ikke er unik"

Vi er superstolt av Hilde, og heier veldig på henne. Det motet og den fighter viljen hun viser er helt enorm. Ikke minst har det vært ekstremt fantastisk å se hvordan vår hjelp har gjort at Hilde blomstrer på den måten hun gjør nå, hærlige ærlige Hilde vi er så glad i.

Det siste året har vi hjulpet familier med

 • Strømregning
 • TLF regning
 • Husleie
 • Konfirmasjon
 • Skolestart
 • Dåp
 • Bursdager
 • Cup`er
 • Vi kjører klær til Strax huset og Sammen huset
 • Vi har hjulpet mennesker med å fylle leiligheter ved ny oppstart

Det eneste vi ikke kan søke støtte til er drift av organisasjonen, for i Norge i dag kan man ikke søke støtte til drift, man kan kun søke støtte til konkrete tiltak, arrangement eller prosjekt... Men vi gir ikke opp, vi skal kjempe med nebb og klør. Vi er blitt en del av så mange familier sin hverdag, vi er blitt et pluss i manges liv og det skal vi fortsette å være.

For å klare dette har vi fått tilskudd, støtte og donasjoner fra fond, legat, banker og fra private... Det er vi evig takknemlig for.

2 dager i uken kjører vi ut mat, mandag og fredag. Onsdag har vi åpent for dem som trenger å komme å ta seg ut noen klær, enten til seg selv eller til barna. Onsdag er vi åpen mellom 1700 - 1900!

Vi er mange forskjellige frivillige

 • Sosionom/familieterapeut
 • Vernepleier
 • Pensjonister
 • Uføretrygdete
 • Lærere
 • Helsesekretær

Har du lyst å være frivillig hos oss og være med å gjøre en forskjell, send en mail på kilfond@gmail.com eller ring mobil: 450 00 707.

KIL Fond Bergen Omegn har fått mange henvendelser, både fra mennesker som ønsker hjelp og som ønsker å bidra siden i går morges, og skal prøve å svare så godt vi kan. 

 

 

 

 

3. jun, 2019

Dette er andre gang vi får tilskudd/støtte fra SR - Bank, noe vi er ekstremt glade for. Forrige gang fikk vi 30000,- og denne gangen fikk vi 33000,-. Pengene er tildelt konkrete formål som støtte til familier som vi hjelper. Det dreier seg om utgifter som konfirmasjoner, strøm regning, husleie eller andre utgifter som det trenger hjelp til. Vi må selvfølgelig dokumentere inn til SR - Bank og bekrefte hva pengene har gått til. Det skulle egentlig bare mangle.

TIL SR - Bank, Tusen Takk for deres støtte, uten den hadde vi aldri hatt mulighet til å hjelpe så mange som vi gjør.

3. jun, 2019
29. mai, 2019

Her er damen som laget armbåndet som Kristine og jeg fikk, hun hadde laget en masse av dem som hun skulle prøve å selge på "de eldres dag" 1 oktober 2018. Hun gav 2 av dem til oss som et tegn på at hun satte pris på vårt besøk og det de fikk av oss. De andre på bilder er 2 av de svenske pasientene som var i Igalo i fjor.