17. jan, 2019

17 januar 2019

Da er vi kommet i midten av januar, godt i gang med 2019.

Skal vi se tilbake på 2018 så kan vi melde at vi i 2018 hentet 49 tonn med mat på Matsentralen Bergen, 49 tonn med mat som vi har utdelt til familier som hver eneste uke får hjelp av KIL Fond Bergen Omegn med mat og klær.

Vi vokser fremdeles, det syntes vi er veldig kjekt. 

Mandag, onsdag og fredag jobbes det fabelaktig godt hver eneste uke for å hjelpe mellom 70 og 90 familier, familier som hver eneste uke møter ulike utfordringer i hverdagen.

Vi er driftet ene og alene på frivillighet, flotte mennesker som bruker av sin egen fritid for å hjelpe andre. Økonomisk er vi avhengig å søke på tilskudd, støtteordninger og private bidrag. 

Ifjor søkte vi på fattigdomsmidlene til BUFDIR, der fikk vi nei. Idag har vi fått svar fra NAV, der vi søkte om tilskudd til drift over ordningen med tilskudd til frivillig arbeid mot fattigdom og sosial ekskludering i Norge for 2019, der fikk vi avslag. Dette finner vi ekstremt trist og uforståelig. 

Selvfølgelig skal dette klages på, men det er utrolig trist og rart at det ikke var rom for en liten tildeling til oss og det arbeidet som vi gjør.

En annen anerkjennelse vi må gjøre er at vi på jakt etter nye lokaler, lokaler som rommer plass til at vi kan stå inne å fordele mat. Det har vært kaldt noen dager nå ;o) men godt vi har en terassevarmer og varme oss på.

Dersom noen har gode tips til hvor vi kan søke tilskudd, støtte og bidrag... gi oss en lyd. Det å ha økonomi til årlig drift, uten å hele tiden måte søke midler. Det vil gjøre at vi kan bruke mer tid på det vi virkelig ønsker, nemlig mer kontakt med de familiene vi hjelper.

Vi har lyst å rette en takk til alle mennesker som er i gruppen vår, som hiver seg rundt og gjør at våre henvendelser ut på gruppen lar seg gjennomføre. TUSEN TAKK TIL ALLE SAMMEN.

Sitter her å ser på debatten på NRK, kjenner jeg blir provosert. Lurer på om politikerne virkelig har opplevd en "vanlig" hverdag til nordmenn flest. Skjønner de virkelig hvordan det egentlig er her i landet, hvor store egentlig forskjellene er... BLIR OPPGITT.

Jeg tenker at noen ærlige ord i et innlegg er på sin plass, må bare tygge på det litt.