Tips til aktiviteter, opplevelser og eventyr...

Tips til aktiviteter o.l som kan gjøre en ellers så tung hverdag, bittelitt enklere

- Idrettslag

Et tips er å forhøre seg med det lokale idrettslaget om de har en ordning for de barna som har foreldre med dårlig økonomi. Jeg lærte fort at det lønner seg å spørre, da de fleste som har en slik ordning, ikke nødvendigvis er flinke til å promoterer dette. 

Skulle det være slik at ditt idrettslag ikke har noen slik ordning, så kan man søke COOP kjeden om å få dekket treningsavgift.

Les mer på www.coopdugnaden.no .

I 2018 gav de 2200 barn muligheten til å delta i idrett.

- Ferie for alle, Røde Kors

Et tilbud til "alle" som strever med dårlig økonomi. Man må ha noen som kan søke for seg, enten det er psykologtjeneste, NAV eller andre offentlige instanser. Arrangeres i skoleferiene og er et fantastisk flott tilbud. Får man plass så er det gratis å være med (må betale litt for transport/mat).

Les mer på https://www.rodekors.no/tilbudene/ferie-for-alle/

- Robin Hood huset, Bergen

Her har de en del aktiviteter for barn i feriene og utenom skoletid. For eksempel tur på museum, kino osv, eller aktiviteter på selve huset som baking, kreative verksted, film mm.

Aktivitetene er gratis for barn og ofte for en eller flere voksne per familie.

Les mer på www.robinhoodhuset.no/barn 

- Fløyen

Her er det veldig fint å gå opp og ned. På toppen er det lekeplass, flott turterreng, muligheter for å låne kano og redningsvester (gratis) osv. Pakk hver deres sekk og ta lunsj, middag eller kvelds på Fløyen.

- Idrettsservice, Bergen kommune

Aktivitetsavdelingen hos idrettsservice, tilrettelegger aktiviteter for et vidt spekter av mennesker. Det arrangeres hovedsaklig i samarbeid med idrettslag og aktivitetstilbud kan for eksempel være : åpen hall, ferieleirer, skibuss, skidager, faste aktivitetstilbud for utviklingshemmede med mer. Her kan man søke om friplass.

Les mer på https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/idrettsservice/9612


- Fysakhallen, Fysak Allaktivitetshus

Finnes på Slettebakken og melkeplassen (nytt). 

2400 KVM + UTEAREAL TILRETTELAGT FOR AKTIVE UNGE MENNESKER.   

En av landets største og beste innendørs skatepark. Stor air track. Dansesal med speil. Enkel klatrevegg. 100 kvm turngulv. 3 beachvolleybaner. Utendørs sykkelbane etc.

Les mer på www.fysakbergen.no

- Aktivitetskort

Gjelder for Bergen kommune, altså de utenfor kan ikke søke.
Aktivitetskortet gir barn og unge i målgruppen gratis adgang til en rekke aktiviteter og opplevelser i Bergen, sammen med en venn eller et familiemedlem. 

Les mer på https://www.bergen.kommune.no/innbyggerhjelpen/kultur-idrett-og-fritid/fritid/fritidstilbud/aktivitetskortet-for-barn-og-unge  

Fjell kommune har også aktivitetskort. Hvis vi ikke har lest feil, så er det Nav man da kontakter.

- Bibliotek-Utlån

Mange bibliotek rundt om har gratis utlån av diverse utstyr som: Kano, redningsvest, fiskeutstyr mm.

Du kan høre med ditt bibliotek. Les mer på www.bibvest.no.

- Trygg start

"Trygg start" er rettet mot familier som vurderes å ha nytte av økt oppfølging i svangerskap og småbarnsperioden på grunn av problemer knyttet til tidligere eller pågående rus, psykisk helse eller andre utfordringer i familien. Et fantastisk tilbud som man ikke bør kvi seg til å be om å få være med på. Snakk med din jordmor, lege eller på helsestasjonen. 

Dette tilbudet finnes hos Askøy kommune og Fjell kommune. Om du lurer på om de har tilbudet der du bor, så ta kontakt med de offentlige aktørene i din kommune.

- Home-start

Home-Start Familiekontakten (HSF) er et familiestøtteprogram hvor frivillige besøker småbarnsfamilier med minst et barn under skolealder, 2-4 timer i uken.

Dette er i Fjell kommune og Bergen kommune.

Les mer her: https://home-start-norge.no/


- Way forward

Way Forward er en ideell organisasjon som arbeider for å bedre levekår for barn, unge og voksne i det norske samfunn. Vi bruker idrett, dans og musikk for å nå våre mål om en aktiv hverdag for alle. 

Gjelder Bergen og Fjell kommune. Les mer på: www.wayforward.no 

- BUA - Lån av utstyr til sport og fritidsutstyr

Her har de gratis utlån av idrett og friluftsutstyr til det meste. 

 

- Kirkens Bymisjon

- Basecamp

Har gratis sommeraktiviteter og mye annet for ungdom i alderen 13-20 år. Holder til på Sartor storsenter.

Les mer her :https://www.basecamp-sotra.no/om-oss/

- Mo-La stiftelsen

Mo-La er en tverretatlig stiftelse som arbeider for å bedre oppvekstvilkårene for barn og unge i Laksevåg bydel.

Les mer på: http://www.mola-stiftelsen.no/


- Bergen spillfestival

https://www.facebook.com/USF2019/posts/2416931165196758. Kortspill, quiz, lego mm. Alt er gratis i barne og ungdomsdelen av festivalen. Dette er link til facebooksiden. 

- Ung sommer Askøy

Askøy kommune arrangerer noe som heter «Ung sommer». Dette er aktiviteter tilrettelagt for deg som er fra 13 til 19 år. De har mange spennende aktiviteter i programmet. Facebookside: https://www.facebook.com/ungsommer/

- ULVIS

www.ulvis.no ULVIS er et gratis fritidstilbud til ungdom på Askøy, i alderen 12-18 år (minimum ungdomskoleelev). Vi arrangerer ca 8 turer årlig, der vi bruker naturen som utgangspunkt for å skape opplevelser som er verdt å dele. 

- Askøy Jeger-og fiskerforening

Har en del aktiviteter for barn og unge. Noen aktiviteter er gratis for alle og uten påmelding, mens andre kan kreve påmelding og en liten avgift på 20kr (2017) for ikke medlemmer. Medlemmer går gratis.

Les mer her: http://www.askoyjff.net/

 

Tips fra Lesere:

  • Om man har lite å rutte med kan man søke seg inn på kulturskole i Bergen. Det er dans ol der. Eg sendte inn skatteberegning etter eldste fikk plass, så då slipper eg unna treningsavgift. LINK: BERGEN KULTURSKOLE
  • Om nokon vil vere speider, så har Norges Speiderforbund eit speiderfond dei dekker skjorte, sekk, sjal med meir av. Jenta mi fikk ny sekk og gutten min skjorte og sjal. Det er speiderleder i gruppa som tar kontakt, så sender dei ut utstyr i speiderleder sitt navn. Helt anonymt for dei som trenger hjelp.